Home
Zachte vloeren
Harde vloeren
Houten vloeren
Laminaat
Trappen
Showroom
Links
Portfolio
Raambekleding
Contact

Houten vloeren

Houten vloeren zijn er in alle soorten en maten.
Elke houten vloer is anders en dat zit niet alleen in het gebruikte houtsoort,de structuur en de kleur, maar ook de wijze van leggen, de afwerking en het patroon.
En een houten vloer staat voor een duurzame en warme vloer met veel mogelijkheden.
In de basis hebben we drie soorten vloeren. Zoals een massieve planken vloer, een opgebouwde lamelparket en een tapis vloer. Deze drie soorten zal ik in het onderstaand overzicht kort omschrijven.

Een massieve plankenvloer is in diverse diktes, breedtes en lengtes te verkrijgen en uiteraard ook in alle houtsoorten. Meestal in een dikte van 18 tot 22 mm.
Doordat een massieve vloer meestal voorzien is van mes en groef, kan je hem zowel zwevend als volledig verlijmd aan de ondervloer leggen. En ook daar zijn weer diverse mogelijkheden in.

De opgebouwde lamelparket is een parket opgebouwd uit verschillende lagen. Een basis van een willekeurig meerlaags houtsoort en daarop verlijmd een toplaag van een houtsoort naar keuze. Ook daarin zijn diverse diktes, breedtes en lengtes. In zowel de gehele lamel als de toplaag.
De gehele lamel kan variŽren tussen de 8 en 22mm en de toplaag tussen de 2 en 4,5 mm.
Ook deze is voorzien van een mes en groef, dus heeft het dezelfde mogelijkheden als de massieve planken vloer qua verwerken.

Tapis is een houten vloer die is opgebouwd uit massieve houten plankjes in diverse maten die op een ondervloer verlijmd en verspijkert worden.
Door de plankjes in een bepaald patroon te leggen, vormt zich een lijnenspel van stroken of patronen.